A tökmagot Amerika felfedezésének köszönhetjük. Közép-Amerika, Mexikó őslakói régóta ismerték és termesztették. Bár többnyire a szárított változatával találkozhatunk az üzletekben, finomra őrölt lisztet is készítenek belőle.
A tökmagliszt készítése során először megtisztítják a magot a héjától, majd hidegen kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó anyagot őrlik finomra. A liszt íze, illata és színe igen jellegzetes.
Összetevők: tökmagliszt
Felhasználása: Keverhetjük müzlibe; turmixokba; süteményeket, kenyereket, péksüteményeket dúsíthatunk vele; vegetáriánus, vegán és hagyományos fasírt dúsításához is kiváló alapanyag; levesekbe, főzelékekbe, pépes állagú ételekhez is keverhetjük. Panírozásnál liszt helyett használhatjuk. Rántott zöldségek készítéséhez is ajánljuk, ekkor a vékonyra szeletelt, enyhén sózott zöldségszeleteket tökmaglisztben; felvert, sózott lenmagtojásban; majd újra tökmaglisztben forgassuk meg.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben |
Energia |
1479 kJ |
352 kcal |
Zsír |
7,2 g |
-amelyből telített zsírsavak |
3,1 g |
Szénhidrát |
4,3 g |
-ameyből cukrok |
3,9 g |
Rost |
11 g |
Fehérje |
62 g |
Só |
<0,03 g |
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Nettó tömeg: 500 g
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig
Habár mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, ennek ellenére is előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek folyamatosan változnak, ennek okán változhatnak a tápértékek, összetevők is. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Annak ellenére, hogy weboldalunkon folyamatosan frissítésre kerülnek az adatok, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért.