Pektin zselésítő anyag
Természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez. A pektin használatával rövidebb főzési idővel készülhetnek el a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad.
A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), melyet a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök, például alma, körte; valamint húsos gyökerek, például sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz.
Összetevők: 100% citrus pektin
Felhasználási javaslat: Lekvárokhoz, dzsemekhez, zselékhez. A pektint össze kell keverni a cukorral, majd állandó kevergetés közben hozzáadni az alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig szükséges még főzni. Finomabbak a dzsemek, ha kevéske citromlevet vagy étkezési citromsavat is adunk hozzá.
60 g pektin nagyjából 10 kg gyümölcshöz elegendő. Ha keményebb zselét szeretnénk készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt hozzá.
Átlagos tápérték 100 g termékben: |
|
|
Energia |
989 |
kJ |
236 |
kcal |
Zsír |
0 |
g |
-amelyből telített zsírsavak |
0 |
g |
Szénhidrát |
86 |
g |
-amelyből cukrok |
30 |
g |
Rost |
56 |
g |
Fehérje |
1 |
g |
Só |
2,3 |
g |
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Származási hely: Németország
Nettó tömeg: 100 g
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig
Habár mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, ennek ellenére is előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek folyamatosan változnak, ennek okán változhatnak a tápértékek, összetevők is. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Annak ellenére, hogy weboldalunkon folyamatosan frissítésre kerülnek az adatok, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért.