A köles egy apró szemű, régóta ismert és termesztett gluténmentes álgabona.
A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis magas. Beltartalmi értékei miatt érdemes lehet az étrendbe iktatni. A köles természetéből eredően gluténmentes, és általában jelentős mennyiségű esszenciális aminosavat tartalmazhat.
Összetevők: hántolt köles
Felhasználása: köretként, kásaként, levesbetétként, salátákhoz, édességekhez, túró helyettesítéséhez
Elkészítés: Mossuk át alaposan forró folyóvíz alatt, majd kétszeres mennyiségű sós vízzel, résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton pároljuk puhára körülbelül 10-15 perc alatt. Fedjük le további 5-10 percre, hogy a maradék folyadékot is felvegye.
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia |
1581 |
kJ |
378 |
kcal |
Zsír |
4,2 |
g |
-amelyből telített zsírsavak |
0,7 |
g |
Szénhidrát |
73 |
g |
-amelyből cukrok |
<0,5 |
g |
Rost |
5,8 |
g |
Fehérje |
11 |
g |
Só |
<0,01 |
g |
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Származási hely: Ukrajna
Nettó tömeg: 250 g
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig
Habár mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, ennek ellenére is előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek folyamatosan változnak, ennek okán változhatnak a tápértékek, összetevők is. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Annak ellenére, hogy weboldalunkon folyamatosan frissítésre kerülnek az adatok, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért.