A cirokliszt az egészségtudatos konyha egyik meghatározó alapanyaga lehet és nem csak azért, mert gluténmentes.
A cirokliszt egy kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező lisztféleség. Jó energiaforrás poliszacharidokból, fehérjékből és lipidekből, valamint ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz.
A cirok lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz ezért előnyös lehet szervezetünk számára.
Összetevők: cirokliszt
Felhasználása: A gluténmentes étkezésben a cirokliszt tökéletes alapanyag: kitűnő kenyeret, péksüteményteket, süteményeket, pizzákat, palacsintát lehet készíteni vele. Maximum 15-20 %-ban érdemes más lisztekhez adagolni. Íze enyhén édeskés, kesernyés. A vele készült ételek színe sötétebb lesz.
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia |
1569 kJ |
375 kcal |
Zsír |
3 g |
-amelyből telített zsírsavak |
0,4 g |
Szénhidrát |
75 g |
-amelyből cukrok |
<0,5 g |
Rost |
3,2 g |
Fehérje |
10 g |
Só |
<0,01 g |
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Nettó tömeg: 500 g
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig
Habár mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, ennek ellenére is előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek folyamatosan változnak, ennek okán változhatnak a tápértékek, összetevők is. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Annak ellenére, hogy weboldalunkon folyamatosan frissítésre kerülnek az adatok, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért.
Forrás