A chia mag kiváló zselésítő képessége mellett egészséges zsírsavakban is bővelkedik.*
Mi a Chia mag?
A Chia, más néven azték zsálya, vagy latin nevén Salvia Hispanica egy a menták családjába tartozó virágos növény. Őshonos Közép- és Dél-Amerikában, ahol az aztékok alapvető élelmiszere volt a Kolumbusz előtti időkben. A Chia szó jelentése “olajos” és a Nahuatl chian szóból származik.
Összetevők: Aztékzsályamag (Salvia hispanica mag).
Felhasználása: Könnyen elegyíthető más ételekkel, mert az íze nem hangsúlyos és nem változtatja meg azok zamatát. Kiváló szószokhoz, pudingokhoz, shake-hez adva. Magja darálva sütemények tésztájához is adható. Tojás helytettesítéséhez is lakalmas.
A napi maximálisan fogyasztható mennyiség 15 g!
Átlagos tápérték 100 g termékben
|
Energia
|
1705 kJ
413 kcal
|
Zsír
|
31 g
|
-amelyből telített zsírsavak
|
3,3 g
|
Szénhidrát
|
2 g
|
-amelyből cukrok
|
<0,5 g
|
Rost
|
20 g
|
Fehérje
|
20 g
|
Só
|
0,04 g
|
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Származási hely: Paraguay
Nettó tömeg: 500 g
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig
Habár mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, ennek ellenére is előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek folyamatosan változnak, ennek okán változhatnak a tápértékek, összetevők is. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Annak ellenére, hogy weboldalunkon folyamatosan frissítésre kerülnek az adatok, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért.
*Forrás: Chia seeds: an ancient grain trending in modern human diets. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31086922/
*Chia Seed (Salvia hispanica L.) as a Source of Proteins and Bioactive Peptides with Health Benefits: A Review: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33336944/